Share Your Thoughts
Depression

unwanted

selama 15 tahun wujud di dunia..sampai sekarang aku tak pernah rasa dihargai..hidup aku dalam keluarga yg sederhana tapi cukup semuanya..cuma satu je yg kurang, kasih sayang family.

bila kat sekolah, aku la orang yg paling happy..jarang moody..suka buat lawak hambar nak ceriakan suasana..pengawas yg patuh pd undang² sekolah..pelajar yg berwibawa..utk saat tu..yes! aku bangga dgn apa yg aku ada.

tapi bila balik rumah..semua tu takde makna bagi aku..ya! dekat sekolah aku happy tpi dalam masa yg sama aku sedih sangat²..aku cuba sorokkan sedaya upaya apa yg aku rasa sebab taknak org lain tau.

bila kat rumah, aku suka berkurung dlm bilik..taknak makan..aku selalu menangis sorang²..bila mandi aku mesti menangis..penat nak hadap semua ni! hati aku sakit..aku cuma dpt menangis senyap².. tak keluar suara..aku nak jerit kuat² tapi aku tak mampu..family aku langsung tak faham apa yg aku rasa.

bila exam..result aku boleh dikatakan agak cemerlang..tpi di mata mama dan ayah result aku mcm sampah..diorang still tak puas hati..tolongla..ema dh cuba sedaya upaya apa lgi yg kurang di mata mama dgn ayah?

20/2/2018 aku berfikir sejenak..lagi dua hari nak birthday..aku happy sgt..tapi lama² aku fikir balik..apa yg bagusnya sambut birthday ni? family langsung tak appreciate aku..petang tu jugk aku menangis sorang² dlm bilik ambil pisau toreh tangan..dan sejak tu aku tak boleh stop toreh tgn..dari sesucinya tgn ni sampai berparut² aku toreh..ada satu waktu aku **** tgn dalam² sampai byk darah keluar sbb aku cuma nk tamatkan semua kesengsaraan ni dgn mati..

kawan² rapat aku semua tau yg aku toreh tgn..cikgu pun ada yg tau..aku depression! stress! panic! aku tolak semua org yg nak tolong aku..sedangkan aku sgt perlukan bantuan diorang..aku nak seseorang yg dpt dgr luahan aku, seseorang yg mampu pinjamkan bahu dia utk aku menangis..seseorang yg dpt pujuk dan tenangkan aku bila aku lost hope! sampai sekarang.aku tunggu bila org mcm tu nak muncul..

aku couple..tpi aku rasa tak lama lgi aku nak break up dgn dia..yelah..mana ada lelaki yg suka girlfriend dia ada parut kat tgn..cutter..kuat broken..hurmph..ramai yg kata aku bodoh..satu hari tu kawan aku ckp “asal tak toreh kat urat terus? lagi bagus” korang nama je kawan tpi tak faham aku..muncul bila aku senang dan bila korang perlukan bantuan..but bila aku kecundang..haram! sorang pun takde..

pernah satu masa cuti panjang aku berkurung dlm bilik keluar bila perlu..family langsung tak kesah dgn apa yg aku buat..aku pernah tak makan seminggu..minum air je..

aku sakit! mama ayah tolong la faham anak mama dgn ayah ni dah tak mcm dulu!!!!! ema bodoh..ada org pernah chat aku semata² nk maki apa yg aku buat “muka cantik tapi takde otak..kau budak kelas A ambik bahasa arab dgn kkq..tpi toreh tgn sebab benda yg tak sepatutnya..bodoh la toreh tgn kau tak sayang nyawa ke?! baik bunuh diri je drpd hidup nak mintak simpati” .. pedas betul ayat dia tpi aku biar je..

ye..aku memang attention seeker sebab aku tak dpt kasih syg keluarga yg secukupnya..org maybe nampak family aku ni happy je tpi senanya takdela happy sgt..urgh!!

hidup aku sengsara..aku senyum tapi aku nak menangis..aku gelak tpi aku depress! hidup aku tak diperlukan..aku beban..tak habis² bawa masalah :'( aku penat..nak jadi mcm ni..aku heartless..hati batu takde perasaan selfish..tu semua sebab aku nak elakkan diri aku drpd cederakan org lain..cukup aku dh sakitkan hati dorang takkan aku nk tambah dgn toreh tgn diorang lak..

doa² kanlah pt3 tahun 2019 ni easy biar aku dpt buka mata mama dgn ayah atas pencapaian terhebat aku..tak habis² jga hati org tpi hati sendiri dh parah..aku toreh tgn sebab broken stress depression dgn hidup..tak pernah lgi toreh sbb broken cpl dgn boyfriend..jijik la toreh tgn sebab bf..baik toreh tgn sbb tak dpt kasih syg dari family..

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.